2009-11-07

Perjantaipäivä San Felipessä

ekana omakuva. mulla on hienot auringonväriset muhu -tossut matkakenkinä. sain sisareltani lahjaksi - kiitos sisko.

kelpo maisemaa san felipestä

oaxaca on vuoristoseutua

nopal -kaktus, josta kokenillit tykkää ja ihmiset kuulemma syö. 'on hyvää' sanoi puutarhuri Izmael.Näitä tietysti kasvaa myös tässä ihan kotinurkilla.

kauppareissulla törmäsin bixa orellana -puuhun. no en ihan törmännyt, mutta bongasin.tästä mm. oranssit värit pataan.

kotiovelta näkyy ekana aasi tai kaksi. niillä on myös aika kova ei-niin-kaunis ääni.

tämä kuva on mun asunnon patiolta. siellä kasvaa mangopuu ja jakaranda - ainakin. seinää pitkin ei kipua jättiläishämähäkki, vaan sähköjohtoviritys :)

vihreä kotioveni - tästä mennään avaimen kanssa residenssiasuntooni Casa Totukiin.

Tänään oli kotipäivä. Aamupäivällä odottelin matkatoimisto Traditions Mexico 'päähoncho' Ericin yhteydenottoa. Eric on asunut Meksikossa 15v. ja järjestää täällä käsityöpainotteisia hands-on matkoja turisteille. Hän tietää PALJON alueen kasviväritouhuista. Ja niitähän täällä riittää - perinteisissä tekstiileissä käytetään yhä paljon luonnonvärejä; erityisesti kokenillia. Ne, jotka minut tuntevat, tietävät että tokkiinsa juuri värit ovat se juttu, joka minut tänne Oaxacaan veti!

Tapaamisemme siirtyi kuitenkin parin viikon päähän Ericin kiireiden vuoksi. Mutta hyvä niinkin. Aina on kiva tavata muita värihöppänöitä - juttua varmasti riittää. Värien loputon ja kiehtova aihepiiri takaa sen!

Kotipäivääni kuului ihan perinteisestä siivousta (!). Kuurasin alakerran kylppärin kunnnolla ja otin sitten suihkun. Ja jipii -kuumaa vettäkin riitti! Eilen nimittäin ei. Päivä jatkui kävelyretkellä San Felipen kylässä - asun siis San Felipe del Agua -nimisessä kylässä, josta on 5 km Oaxacan keskustan. Etsin isomman ja edullisemman 'Pitico' -lähikaupan ja täydensin varastoja. Ostin myös choklateriasta hyvää suklaata. Iltapäivällä tein toisen pikkureissun toiselle puolelle San Felipeä. Maisemat täällä ovat upeat - kuten ylläolevista kuvista näkee!

Huomenna lauantaina on markkinapäivä Oaxacassa. Zocalolle siis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kerropa kommenttisi - share your comment with us blog readers